هفته گذشته خبرگزاري فارس از قول حسن كامران نماينده اصفهان در مجلس، از اعطاي مبلغ 100 ميليون تومان به نمايندگان مجلس - البته آنهايي كه متقاضي بودند- خبر داد.
ظاهرا 80 ميليون از اين مقدار بابت اجاره مسكن است، البته 50 ميليون تومان از اين مقدار بلاعوض بوده و 30ميليون تومان آن نيز به صورت وام قرضالحسنه است. همچنين مجلس 20 ميليون تومان بابت خريد ماشين در اختيار نمايندگان گذاشته شده است.
اين افشاگري خبرگزاري فارس، روز سه شنبه (16 مهر) در مجلس، جنجال زيادي برپا كرد. لاريجاني و تعداد زيادي از نمايندگان از راههاي مختلف حسن كامران را مورد هجمه قرار دادند و عده اي نيز تيغ را عليه خبرگزاري فارس - كه اين خبر را افشا كرده- از رو بستند.
تعدادي از نمايندگان كه از گروههاي مختلف در بين آنها ديده مي شود، كوشيدند به بهانه هاي مختلف اقدام هيئت رئيسه مجلس در پرداخت اين مبالغ و اقدام خود در دريافت 100 ميليون تومان را توجيه كنند اما مثل هميشه نگاهي به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در اين زمينه نيز راه را از چاه و حق را از ناحق به راحتي نشان مي دهد.
به همين خاطر امروز چكيدهاي از توصيه هاي مقام معظم رهبري به نمايندگان مجلس در پرهيز از مالاندوزي، از سال 83 تاكنون را جمع آوري كردم كه در خبرگزاري فارس منتشر شد تا مخاطبان نيز با مروري بر آن، به خوبي دريابند كه اقدام هيئت رئيسه و نمايندگان مجلس هشتم در دريافت مبلغ 100 ميليون توماني به هيچ وجه قابل دفاع نيست.
حضرت آيت الله خامنه اي مردمي ماندن نمايندگان مجلس و استمرار ارتباط با مردم را مهم خواندند و افزودند: در جمهوري اسلامي هيچ كسي و هيچ مسئولي نبايد به شكل گيري يك طبقه جديد اشرافي كمك كند، به همين علت همه مسئولان از جمله نمايندگان مجلس بايد پاك وارد ميدان شوند و پاك بمانند و در مقابل فتنه هاي پيچيده دل، كاملا مقاومت و مراقبت كنند.( مقام معظم رهبري ديدار نمايندگان مجلس هشتم/21 خرداد 87)
نماينده ملت از جنس ملت است. شما نه از قصرهاي رفيع و خاندانهاي اشرافي، كه از متن مردم، از مدرسه و حوزه و دانشگاه، و از ميدانهاي كار به مجلس گسيل شدهايد. اين رابطه و اين منش را پاس بداريد و براي خود نگاه داريد. خوي اشرافي و گرايش به اسراف و طعمه انگاشتن اين مسئوليت، بلاي بزرگي است كه گاه مردمِ سابقاً نجيب و پارسا هم ممكن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند. همه بايد بشدّت مراقب خويش باشيم و دوره مسئوليت خود را، حسنهاي ماندگار، و نه سيئهاي دامنگير، بسازيم. در اين كار دشوار كمك خواستن متضرعانه از خداوند رحيم و قدير، و مراقبت از خود، بزرگترين كمككار تواند بود.(بند چهارم پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي به مناسبت آغاز به كار مجلس هشتم/(7 خرداد 87)
بنده گاهي به آقايان وزرا و مسؤولان گوناگون دستگاههاي مختلف اين نكته را عرض ميكنم؛ به شما هم عرض ميكنم: اين چهار سال مسئوليت را از دوراني كه بناست براي آينده مادي زندگيتان منشأ سودي باشد، خارج كنيد. ممكن است انسان شصت سال، هفتاد سال، هشتاد سال عمر كند؛ در طول عمرش هم براي آيندهي خود فكر و تمهيد و مقدمهسازي داشته باشد - فلان چيز را بخريم، فلان چيز را نگه داريم - ولي اين چند سالي كه وزير هستيم، از دورهاي كه بايد به فكر آينده خود باشيم، خارج كنيم. وكالت مجلس هم همينطور است؛ اين چند سال را از آن دوره خارج كنيد. خيال خودتان را راحت كنيد؛ نخواهيد پايه زندگي آينده مادي را در اين چند سال بچينيد؛ نه، اين چند سال را وقف كنيد؛ خداي متعال به شما عوض خواهد داد.( بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار نمايندگان مجلس هفتم/8 خرداد 84)
-- شما براي خدا اين چهار سال را وقف كنيد - مثل اينكه انسان مالي را، زميني را، خانهيي را وقف ميكند - و بگوييد براي زندگي و آينده خودمان نميخواهيم از اين چهار سال و از اين موقعيت استفاده كنيم؛ خداي متعال هم متقابلاً چشم شما را روشن ميكند؛ هر طور كه به مصلحت شما باشد. خداي متعال كريم و اكرمِ از شماست - اكرمالأكرمين است - شما چيزي را در راه خدا داديد، محال است كه او در مقابلش چيزي به شما ندهد.( بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار نمايندگان مجلس هفتم/8 خرداد 84)
امام سجاد (عليهالصّلاةوالسّلام) در دعاي صحيفهي سجاديه، وقتي براي سربازان اسلام دعا ميكنند، از جمله چيزهايي كه روي آن تكيه ميكنند، اين است كه خدايا! ياد و محبت و علاقه به "المال الفتون" - مال فتنهانگيز - را از دل اينها بگير. مال و پول، خيلي خطرناك و فتنهانگيز است و خيليها را ميلغزاند. ما آدمهاي درشتي را در تاريخ ديديم كه وقتي پايشان به اينجا رسيد، لغزيد؛ بنابراين خيلي بايد مراقب باشيد.
در شرع مقدس، اسم اين مراقبت چيست؟ تقوا. اينكه در قرآن از اول تا آخر اين همه به تقوا توصيه شده، معنايش همين مراقبت و مواظبت از خود است. نفس انسان، زيادهخواه است.
من وقتي در مطبوعات خواندم كه شماها تصميم گرفتهايد در بعضي از مسائل مجلس و برخي از برخورداريهاي بيخودي تجديدنظر كنيد، حقيقتاً خوشحال شدم و به بانيان اين كار دعا كردم. مثلاً فرض بفرماييد آدمي خانه دارد، باز خانه ميخواهد؛ امتياز دارد، باز امتياز ميخواهد. واقعاً من تشكر ميكنم از اينكه شما در اين راه وارد شديد و همت گماشتيد. اين راه را ادامه دهيد و بر سر اين كارها پاي بفشريد. هرچه ميتوانيد، منطقي و صحيح رفتار كنيد. البته ما توصيه نميكنيم و توقع هم نداريم كه مثلاً در مجلس، نمايندگان گشنگي و تشنگي بكشند و زهد به خرج دهند - نه ما اينطوريم، نه شما اينگونهايد - ما ميگوييم زيادهروي و اسراف نشود و كارهاي بيقاعده و خرجهاي بيخودي انجام نگيرد. ممكن است سرجمع همه اين خرجها مبلغ خيلي كلاني هم در مجلس نشود؛ اما وقتي شما اين راه را قطع كرديد، دست مردم و دستگاهها الگو ميدهيد و راه و جهت را مشخص ميكنيد.(بيانات مقام معظم رهبري در ديدار نمايندگان مجلس هفتم/27 خرداد 83)
حامد طالبي/خبرنگار مسلمان